Den årliga varningen!

Hallå, alla fågelälskare! 

Hösten är slut och vintern är här. Visst är det mysigt med advent och jul. Men ack så mycket farligt vi släpar in i våra hem vid den årstiden.
Vi köper hem en massa nya växter för att lysa upp i vintermörkret. Men nästan alla julblommor är giftiga för fåglar. Både amaryllis, hyacint, julstjärna och julkaktus m fl är giftiga. Adventsmossa man köper är antiflambehandlad med ett ämne som är giftigt.

julgran
Granar man köper är ofta behandlade med medel som gör att de ska hålla sig länge och en del är behandlade med insektsmedel så det är inget för våra befjädrade vänner att knapra på.

Elektriska ljusstakar, slingor och belysningar är också frestande för många fåglar att sätta näbben i. Men ack så farligt.
Glitter är metall och kan ge metallförgiftning och det vet vi ju alla att det är jättefarligt.
Levande ljus är livsfarliga. Stängda lyktor blir varma men kan i alla fall inte sätta eld på någon fågel som kommer åt den.

Många doftljus avger ångor som är giftiga så undvik såna helt och hållet.
Jag vill inte på något sätt skrämma upp er fågelägare men tänk efter lite extra och passa era fåglar lite extra så alla får njuta av helger och ledigheter utan att något händer.

red_julstjarna